Verfspuit kopen - Wagner & Titan - elektrisch of met compressor

Een professionele verfspuit kopen? In ons assortiment vind je diverse verfspuiten en andere slimme producten van Wagner en Titan. We vertellen je graag meer over de verschillen en de toepasbaarheid, zodat jij weet welke verfspuit het beste bij jouw klus past.

7 resultaten

Wagner Airless verfspuit PRO 350M met hybride pistool en slang

719860

21 Bezorgvoorraad info

€ 677,86

Wagner Airless verfspuit Pro 250M

719859

6 Bezorgvoorraad info

€ 457,70

Wagner Verfspuit Control Pro 350M + verlenglans

756683

3 Bezorgvoorraad info

€ 718,90

Wagner Airless Verfspuit PP 90 Extra op wagen met HEA tip

772157

2 Bezorgvoorraad info

€ 1.230,88

Titan Verfspuitmachine Impact 400

738849

1 Bezorgvoorraad info

€ 1.628,26

Titan Verfspuitpomp Focus 500 EUR

751780

€ 538,16

Wagner Verfspuit Flexio 950

753003

€ 248,71

Een professionele verfspuit kopen? In ons assortiment vind je diverse verfspuiten en andere slimme producten van Wagner en Titan. We vertellen je graag meer over de verschillen en de toepasbaarheid, zodat jij weet welke verfspuit het beste bij jouw klus past.


Een verfspuit kopen

Steeds vaker worden grote oppervlakken met moderne verfspuitapparatuur gespoten. Niet gek, want de klus is een stuk sneller geklaard dan met traditionele verfrollers en kwasten. Spuit je bijvoorbeeld een wandje van 16 m2, dan bespaar je al snel 75% aan tijd.

Verven met een professionele verfspuit is niet alleen sneller, het is ook een stuk eenvoudiger, vooral bij moeilijk bereikbare plekken. Daarbij ziet het eindresultaat er nóg strakker en professioneler uit. De structuur van het oppervlak blijft behouden en levert daardoor een zichtbaar strakke afwerking op. Een ander voordeel van een verfspuitsysteem is de gelijkmatige verflaag en de perfecte dekking.


Wat is de beste latex verfspuit?

De beste verfspuit, geschikt voor bijvoorbeeld latex vind je bij Wagner of Titan. Zowel Wagner als Titan verfspuiten behoren tot de top van de markt. Beide merken hebben veel ervaring in het ontwikkelen en fabriceren van verfspuitapparatuur. Deze pompen zijn qua prijs en specificaties niet met elkaar te vergelijken. Dat het beide topmerken en toppompen zijn die positief beoordeeld worden, spreekt voor zich. Wat zijn dan precies de verschillen?

Titan verfspuiten

Het van oorsprong Amerikaanse merk Titan ontwikkelt zeer krachtige en robuust gebouwde pompen. Deze verfspuiten zijn krachtig genoeg om professionele verf veelal zonder te verdunnen op te kunnen spuiten. Dit geeft vooral een voordeel in de snelheid, de verf is meestal met één laag al dekkend. De Titan verfspuitpomp houdt, ondanks de dikte van de verf, de druk constant. Deze verfspuiten bieden meer druk dan gemiddelde pompen en daarmee kan jouw klus dus sneller geklaard worden. Kortom: dé verfspuit die je langdurig en dagelijks kunt inzetten voor je professionele verfklussen!

Wagner verfspuiten

Een tegenhanger met zeer professionele verfspuiten is het merk Wagner. Een zeer krachtige verfspuit van Wagner is bijvoorbeeld de Wagner Control Pro of de Wagner verfspuit W950. De verf moet in een Wagner verfpomp wel verdund moet worden. Ondanks de minder krachtige pomp is de verfspuit van Wagner nog altijd sneller dan rollen en kwasten en deze schildertechniek geeft ook nog eens een strakker eindresultaat. Zo schilder je bijvoorbeeld gemakkelijker een plafond.

Maar welke verf gebruik je nou voor de Wagner verfspuit?

In een verfspuit kun je verschillende soorten verf gebruiken en ook diverse ondergronden spuiten. Lak, beits, vernis, houtveredelingsproducten, primers, muurverf, alles kan gemakkelijk en snel worden opgebracht met een professionele verfspuit van Bouwmaat. De enige verfsoorten die je niet kunt gebruiken zijn gevulde producten zoals kwartsverf en sierpleister. Deze zijn simpelweg te dik.

VERGELIJKING: WAGNER EN TITAN VERFSPUITEN

Weet je nog niet of je een Titan of een Wagner spuit wilt kopen? Wij hebben alle verschillen voor je op een rijtje gezet in de onderstaande tabel.

Wagner Control
Pro 250 M

Wagner Control
Pro 350 M

Titan
Impact 400

Projectgrootte

Klein tot middel

Klein tot middel

Middel tot groot

Gebruik

Sporadisch

Sporadisch

Intensief/dagelijks

Max. Debiet

1,25 liter/minuut

1,5 liter/minuut

1,62 liter/minuut

Max. Tipgrootte
(1 spuitpistool)

0,019" (0,48 mm)

0,019" (0,48 mm)

0,021" (0,53 mm)

Max. Werkdruk

110 bar

110 bar

207 bar

Motor

450 W

530 W

644 W

Gewicht

7.1 kg

13 kg

13.6 kg

Slang

9 meter

15 meter

15 meter

Naast de prestaties zijn er accessoires die het werk nog makkelijker maken. Zo heeft de Control serie een uitgebreid assortiment met verlenglansen, spuittips, enzovoorts. Je bent echter nog flexibeler met de Impact 400 door de keuze uit nóg meer spuittips en accessoires (verlenglansen, spuittips, bovenbak voor lak, speedshield, enzovoort).


Elektrisch (airless) of met perslucht?

Wanneer je een verfspuit wilt kopen heb je de keuze uit diverse soorten. Zo heb je de airless verfspuit met drukvat, kun je kiezen voor elektrostatisch verfspuiten, heb je systemen die de verf verwarmen, AirCoat systemen met luchtondersteuning en kun je ook nog kiezen uit een speciale airless latex verfspuit.

Airless verfspuit professioneel

Bij de airless techniek voert de airless verfpomp de verf onder hoge druk via een slang naar een spuitpistool. Hierop zit een houder waarin een spuittip wordt geplaatst. De maat van de spuittip bepaalt de breedte en de hoeveelheid materiaal. De airless techniek werkt snel en is geschikt voor zowel dunne als dikkere verven.

Verfspuit met compressor

Een veelgehoorde vraag bij het uitkiezen van een verfspuit is; Welke compressor gebruik je voor de verfspuit?

Voor airless of pneumatisch spuiten heb je een aparte compressor nodig die minimaal 300 liter per minuut levert (dus niet aanzuigt maar daadwerkelijk levert). Via een luchtslang wordt een boven- of onderbekerpistool gevoed en wordt het materiaal verneveld op de ondergrond. Dit gebeurt met veel luchtverplaatsing en dus nevel en overspray. Het spuitbeeld is fraai, echter het spuitmateriaal moet veel worden verdund, meestal 25% of meer. Muurverf kan niet met een compressor worden verneveld i.v.m. de hoge viscositeit. Doordat de perslucht wordt gebruikt als vernevelbron dient deze goed gefilterd te worden d.m.v. een persluchtfilter.


Wat kun je met een verfspuit?

Wagner en Titan verfspuit

Wij hebben enkele tips en tricks voor het gebruik van een professionele verfspuit.

 • Gebruik alleen schone emmers en zorg dat er geen opgedroogde verfdelen in de emmer komen.
 • Meng met een schone mengstaaf het spuitmateriaal altijd op met een boormachine op lage toeren.
 • Stel de druk voor het spuiten van muurverf in op maximaal.
 • Als er strepen in het spuitbeeld zitten, check dan de filters en de spuittip en verdun de verf eventueel.
 • Gebruik een verlenglans voor het spuiten van plafonds en hoge wanden.
 • Houd een spuitafstand van ongeveer 25 tot 30 centimeter aan.
 • Overlap een derde van de eerder gespoten baan met de nieuwe baan.
 • Open en sluit het pistool naast het te spuiten object.
 • Open het pistool pas in de spuitbeweging en niet in stilstand.

Muren schilderen

Muur verven, of je nu moet witten of wilt voorzien van een pakkende kleur, met een verfspuit verdeel je de verf gelijk. Zo krijg je een heel strak resultaat en bespaar je veel tijd ten opzichte van het oude kwasten en rollen.

Deuren spuiten

Deuren verven kan nog weleens een uitdaging zijn, zeker wanneer het wat oudere deuren of deuren met versiering betreft. Middels een verfspuit verdeel je de verf gemakkelijk en kom je moeiteloos op de moeilijkste plekken.

Plafond schilderen

Niet alleen tijdsbesparing is zeer fijn met een verfspuit, ook wanneer je een plafond schilderen gaat heeft het vele voordelen. Het is fysiek minder zwaar dan het werken met een kwast of rollen boven je hoofd en je hebt gelijk een heel strak en gelijk plafond, zonder strepen en vlekken.

Tuinhuis of schutting spuiten met beits

Ook wanneer je aan de slag gaat met een tuinhuis of schutting beitsen kan een verfspuit de ideale oplossing zijn. Je hebt een snel en mooi resultaat en de verfspuiten van zowel Wagner als Titan zijn ook geschikt voor beitsen.

Meubels schilderen met verfspuit

Naast de standaard schilderwerkzaamheden kun je ook gebruikmaken van een verfspuit voor bijvoorbeeld het verven van meubels. Dit gaat zeer makkelijk, en scheelt een hoop gedoe moet moeilijke hoeken en verschillende soorten kwasten. Je verdeelt de verf gemakkelijk.


Welke verf kan in een verfspuit?

Lak, beits, vernis, houtveredelingsproducten, primers, muurverf kunnen allemaal worden gebruikt in een verfspuit. Denk er wel aan dat je in sommige gevallen de verf iets zult moeten verdunnen om het gewenste effect te krijgen. Gebruik geen gevulde producten zoals kwartsverf en sierpleister. Deze soorten verf zijn niet geschikt.


Onderdelen en sets

Er zijn een uitgebreide selectie toebehoren voor verfspuitmachines:

 • Bovenbeker; Geschikt voor hoeveelheden tot maximaal vijf liter per vulling
 • Onderbeker; Beker onderaan een persluchtpistool met een inhoud van max. 1 liter
 • Vochtafscheider Persluchtfilter; zorgt dat vloeistoffen als water en olie worden gefilterd
 • Sproeieropening (spuittip-opening). De maat spuittip die bepaalt hoeveel materiaal er uit een spuittip komt. Verkrijgbaar in diverse spuithoeken.
  • Bijv. een 517 spuittip: het eerste cijfer geeft de spuithoek aan. In dit geval 50 graden. Bij een 217 is dit 20 graden. De overige twee cijfers geven aan hoe groot (in duizendste inch) de opening is. In dit geval 0,017 inch. Indien de tip te groot is gaat men kleiner door van 0,017 naar 0,015 of nog kleiner te gaan. Altijd in oneven stappen.
 • Verlengstuk (verlenglans). Een lans die tussen het spuitpistool en de spuittip geplaatst wordt om dichter bij een plafond of hoge wanden te komen. Voorkomt onnodig op ladders staan en zorgt voor de juiste spuitafstand en minder overspray/nevel. Verkrijgbaar in diverse maten.
 • Verfspuitset

Verfspuit kopen bij Bouwmaat

Op Bouwmaat.nl en in onze 48 vestigingen vind je diverse verfspuiten en ander gereedschap voor de schilderklus. Heb jij vragen over de verfspuiten of liever een persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs bij jouw Bouwmaat vestiging!


Inspiratie en stappenplannen

Bij Bouwmaat informeren we je graag optimaal, zodat jij het beste uit jouw klus kunt halen. Op Alles.bouwmaat.nl vind je daarom diverse interessante artikelen over materieel en gereedschap.

Bekijk alle stappenplannen en uitgelichte artikelen >