Zand kopen of bestellen: Big bag of kleinere zakken

Zand kopen voor jouw klus? Zand kan net als grind, aangevuld met water, dienen als grondstof voor stevig metselspecie, zandcement of betonmortel. Het verschil tussen de substanties zand of grind is gelegen in de korrelgrootte. Doorgaans worden korrels met een omvang van minder dan 4 mm met zand aangeduid, en korrels met een grootte van meer dan 4 mm vallen in het algemeen onder de noemer grind.

8 resultaten

product image
Meer=Minder

Bouwmaat Ophoogzand 0-0,5 mm 25 kg

325034

644 Bezorgvoorraad info

€ 1,88

€ 1,50 v.a. 20 stuks

product image
Meer=Minder

Bouwmaat Metselzand 0-2 mm 25 kg

219719

1136 Bezorgvoorraad info

€ 1,82

€ 1,45 v.a. 20 stuks

product image
Meer=Minder

Bouwmaat Voegzand 0-1 mm 25 kg

225478

746 Bezorgvoorraad info

€ 2,10

€ 1,68 v.a. 20 stuks

product image
Meer=Minder

Bouwmaat Vloerzand 0-4 mm 25 kg

525219

434 Bezorgvoorraad info

€ 2,27

€ 1,81 v.a. 20 stuks

product image
Meer=Minder

Bouwmaat Kalkmortel 0-3 mm 25 kg

219751

497 Bezorgvoorraad info

€ 4,06

€ 3,24 v.a. 20 stuks

product image
Meer=Minder

Bouwmaat Ophoogzand Big Bag 0-0,5 mm 1,3 ton

355469

40 Bezorgvoorraad info

€ 54,76

€ 43,80 v.a. 20 stuks

product image
Meer=Minder

Bouwmaat Metselzand Big Bag 0-2 mm 1,4 ton

347148

44 Bezorgvoorraad info

€ 74,39

€ 59,51 v.a. 20 stuks

product image
Meer=Minder

Bouwmaat Vloerzand Big Bag 0-4 mm 1,4 ton

355477

26 Bezorgvoorraad info

€ 68,34

€ 54,67 v.a. 20 stuks

Zand kopen voor jouw klus? Zand kan net als grind, aangevuld met water, dienen als grondstof voor stevig metselspecie, zandcement of betonmortel. Het verschil tussen de substanties zand of grind is gelegen in de korrelgrootte. Doorgaans worden korrels met een omvang van minder dan 4 mm met zand aangeduid, en korrels met een grootte van meer dan 4 mm vallen in het algemeen onder de noemer grind.


Soorten zand

Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid assortiment aan zand. Zo hebben wij:

 • Metselzand
 • Ophoogzand
 • Voegzand
 • Kalkmortel
 • Vloerzand
 • Zilverzand

Daarnaast vind je bij Bouwmaat zand in zakken van 25 kg of big bags zand van 1000 liter.

25 kg zakken

De soorten zand die wij leveren in 25 kg zakken zijn:

 • Metselzand
 • Ophoogzand
 • Voegzand
 • Vloerzand
 • Kalkmortel
 • Zilverzand

Big bags zand

De volgende zandsoorten leveren we aan in big bag:

 • Ophoogzand
 • Metselzand
 • Vloerzand

Ophoogzand

Ophoogzand (ook wel vulzand) kenmerkt zich door de hele fijne korrelstructuur. Door deze korrelstructuur kan ophoogzand uitstekend stabiliseren en is uitermate geschikt voor het ophogen van oppervlakten. Daarnaast zorgt de fijne structuur van ophoogzand er voor dat water minder goed wordt doorgelaten. Dit maakt het minder geschikt als straatzand. Toch worden ophoogzand en straatzand (ook wel wit zand genoemd) in de praktijk vaak door elkaar gehaald. De grootste verschillen zitten in de korrelstructuur. Straatzand of wit zand heeft een grovere korrel, waardoor dit type zand beter waterdoorlatend is. Doordat straatzand ook beschikt over fijne korrels in de structuur kan dit type zand wel goed stabiliseren. Voor dit type klussen kun je dus beter wit zand kopen of straatzand bestellen. Ga je oppervlakten ophogen of vullen? Dan kun je het beste ophoogzand of vulzand kopen.

Zilverzand

Zilverzand heeft een hele mooie witte kleur. Hierdoor wordt het zowel gebruikt als decoratief zand, als voor voegwerk. Met zilverzand creëer je mooie, witte voegen.

Voegzand

Er zijn twee soorten voegzand. Het ene is geschikt om straatwerk mee in te vegen. Het wordt ook wel brekerzand of inveegzand genoemd. Daarnaast heb je nog voegzand dat wordt gebruikt voor het invoegen van metselwerk. Wil je wittere voegen? Dan is zilverzand ook geschikt als.

Metselzand

Metselzand kenmerkt zich door de sterkte van het zand en wordt ook wel scherpzand of rivierzand genoemd. Zoals de naam metselzand al zegt, wordt het veel gebruikt voor het metselen van stenen of muren.

Vloerzand

Vloerzand kenmerkt zich door de grove structuur. Door deze grove structuur is het uitermate geschikt onder bijvoorbeeld bestratingen en tegels van natuursteen. Ook wordt het veel gebruikt voor paardenbakken of in een afwerkvloer of als drainagezand.

Geel zand kopen

Wil je geel zand kopen? Geel zand is de verzamelnaam voor straatzand en ophoogzand. Echter mag geel zand voor bestrating (straatzand of bestratingszand) geen leem of klei bevatten. Dit type zand moet namelijk uistekend af te rijen zijn. Kortom, ben jij op zoek naar geel zand? Dan kun je het beste ophoogzand of straatzand kopen.

Zand egaliseren


Big bag zand1 kuub zand kopen (big bag)

Wil je een kuub zand kopen? Dan hoef je niet allemaal losse zakken te kopen, maar kan je ook gewoon een big bag bestellen. Een aantal vragen die je je kan stellen zijn: wat kost zand? Hoeveel is 1 kuub zand? Hoeveel zit er in een big bag zand? En wat kost een kuub zand?

Hoeveel zand zit er in een big bag?

Er gaat 1 kuub in een big bag zand.

Hoeveel is een kuub zand?

Een kuub is 1 meter x 1 meter x 1 meter (hoogte x breedte x diepte) en is dus 1 m3. Een kuub staat gelijk aan 1000 liter.

Hoeveel kruiwagens is 1 kuub zand?

1 kuub zand is hoeveel kruiwagens? Dit is een vraag die wij vaak horen. Bij Bouwmaat vind je kruiwagens met een inhoud van 80 liter tot 100 liter. Een kruiwagen met een inhoud van 100 liter is dus in theorie 1000 gedeeld door 100 is dus 10 kruiwagens. Nu blijkt dat in de praktijk een kruiwagen nooit helemaal vol wordt geladen. In dat geval zal dus 1 kuub ongeveer 12 kruiwagens zijn met een inhoud van 100 liter.

Gebruik je een kruiwagen van 80 liter? Dan zal 1 kuub in theorie 1000/80=12,5 kruiwagen zijn. In de praktijk is dus ongeveer 14,5 kruiwagen van 80 liter 1 kuub zand.

Wat weegt een kuub zand?

Hoeveel een kuub zand weegt is afhankelijk van het soort zand. Zo heeft een big bag ophoogzand een gewicht van 1300 kg. Zit er metselzand of vloerzand in dan heeft die een gewicht van 1400 kg. Het gemiddelde gewicht van een kuub zand is dus tussen de 1300 kg en 1400 kg.

Wat kost een kuub zand?

De 1 kuub zand prijs verschilt per type zand. Wij zetten de prijs van een kuub zand op een rij:

 • Wat kost een kuub ophoogzand?
  Big Bag ophoogzand: vanaf €43,14 excl. BTW
 • Wat kost een kuub metselzand?
  Big Bag metselzand: vanaf €52,65 excl. BTW
 • Wat kost een kuub vloerzand?
  Big Bag vloerzand: vanaf €56,33 excl. BTW

Wat zijn de bezorgkosten?

Wil je een big bag zand laten bezorgen? Bestellingen vanaf €450,- (excl. BTW) of meer bezorgen we gratis. Voor bestellingen onder €450,- (excl. BTW) bedragen de bezorgkosten €45,- (excl. BTW) per zending.

Kan ik de big bag ook ophalen?

Een big bag van 1000 liter zand kan je ook ophalen in een vestiging bij jou in de buurt. Wil je jouw bestelling afhalen? Dan kan dat helemaal gratis. Jouw order staat de volgende dag na 13.00 uur voor je klaar in de vestiging. Je kan er in de winkelwagen ook voor kiezen om de order op een andere datum af te halen.

Hoeveel zand heb ik nodig?

Hoeveel zand heb ik nodig voor mijn klus? Dat is uiteraard afhankelijk van een heleboel factoren. Denk hierbij aan de grootte van de klus, maar ook aan het type zand dat je nodig hebt. Wij adviseren je graag in de vestiging.


Kleinere zak zand aanschaffen

Heb je minder zand nodig voor een kleinere klus? Bij Bouwmaat vind je ook zakken zand met een gewicht van 25 kg.

Wat kost een zak zand?

De prijs van een zak van 25 kg ligt aan het type zand dat je koopt. De prijzen liggen variëren van €1,37 excl. BTW per zak tot €2,98 excl. BTW per zak.

MEER=MINDER

Weet je ook dat je bij Bouwmaat minder betaalt wanneer je meer inkoopt? Met Meer=Minder krijg je namelijk inkoopvoordeel als je grotere aantallen voor je klus nodig hebt. Slim toch?

Het MEER=MINDER voordeel geldt ook op alle zakken zand van 25 kg.

Hoeveel zakken zand gaan er in een kuub?

Een kuub is 1000 liter. Bij Bouwmaat vind je zakken zand van 25 kg. In een kuub gaan dus 1000/25= 40 zakken zand.


Lege zakken voor zand

Ga je zand of andere materialen afvoeren voor een klus? Maar gaat dit niet om of door het huis heen? Dan is een ongevulde big bag een uitstekende oplossing. Doe het zand in de zakken en hijs ze over het huis.

Een big bag afvoeren

Heb jij een big bag die afgevoerd moet worden? Dat kan met de unieke service van Bouwmaat-Afval.nl. Meer weten over deze service of over de voordelen van deze service? Lees hier alles over de big bag ophaalservice.