Hardhout kopen: diverse soorten en maten

Welkom bij Bouwmaat, dé plek voor hoogwaardig hardhout voor al jouw bouw- en tuinprojecten. Ontdek ons uitgebreide assortiment aan hardhouten producten, waaronder palen, planken, vlonderplanken en regels. Of je nu op zoek bent naar materiaal voor een stevige schutting, een duurzaam terras of andere bouwtoepassingen, bij Bouwmaat vind je alles wat je nodig hebt.

19 resultaten

product image
Meer=Minder

Elephant Hardhouten Regel Gevingerlast 45x68x2450mm FSC Mix 70%

749487

35 Bezorgvoorraad info

€ 27,37 excl BTW

€ 26,00 v.a. 25 stuks

product image
Meer=Minder

Elephant Almendrillo Vlonderplank Geolied 21x145x2450mm Groef/Semi Ribbel FSC Mix 70%

749573

13 Bezorgvoorraad info

€ 26,87 excl BTW

€ 25,52 v.a. 25 stuks

product image
Meer=Minder

Elephant Hardhouten Tuinpaal Gepunt 70x70x2750mm FSC Mix 70%

569809

19 Bezorgvoorraad info

€ 39,43 excl BTW

€ 37,45 v.a. 25 stuks

product image
Meer=Minder Meer=Minder

Elephant Azobe Paal Gepunt 58x58x2750mm FSC Mix 70%

346770

0 Bezorgvoorraad info

€ 22,92 excl BTW

€ 21,77 v.a. 25 stuks

product image
Meer=Minder

Elephant Almendrillo Vlonderplank Geolied 19x90x2450mm Groef/Semi Ribbel FSC Mix 70%

561880

0 Bezorgvoorraad info

€ 13,96 excl BTW

€ 13,26 v.a. 25 stuks

Elephant Bangkirai Vlonderplank 25x145x2750mm FSC Mix 70%

576485

29 Bezorgvoorraad info

€ 40,89 excl BTW

product image
Meer=Minder

Elephant Almendrillo Tuinpaal Gepunt 70x70x2750mm FSC Mix 70%

749485

50 Bezorgvoorraad info

€ 51,08 excl BTW

€ 48,52 v.a. 25 stuks

product image
Meer=Minder

Elephant Almendrillo Vlonderplank Geolied 21x145x3350mm Groef/Semi Ribbel FSC Mix 70%

766884

0 Bezorgvoorraad info

€ 36,74 excl BTW

€ 34,90 v.a. 25 stuks

product image
Meer=Minder

Elephant Almendrillo Schuttingplank 16x145x3050mm FSC Mix 70%

574988

0 Bezorgvoorraad info

€ 25,63 excl BTW

€ 24,34 v.a. 25 stuks

product image
Meer=Minder

Elephant Bangkirai Dekdeel 25x145x3650mm Groef/Ribbel FSC Mix 70%

749484

0 Bezorgvoorraad info

€ 60,54 excl BTW

€ 57,51 v.a. 25 stuks

product image
Meer=Minder

Douglas Dubbele Rhombus 28x145x3000mm 70% PEFC

848167

0 Bezorgvoorraad info

€ 13,77 excl BTW

€ 13,08 v.a. 25 stuks

Welkom bij Bouwmaat, dé plek voor hoogwaardig hardhout voor al jouw bouw- en tuinprojecten. Ontdek ons uitgebreide assortiment aan hardhouten producten, waaronder palen, planken, vlonderplanken en regels. Of je nu op zoek bent naar materiaal voor een stevige schutting, een duurzaam terras of andere bouwtoepassingen, bij Bouwmaat vind je alles wat je nodig hebt.
image

Wat is hardhout?

Hardhout is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van loofbomen, in tegenstelling tot zachthout dat van naaldbomen komt. Kenmerkend voor hardhout is de hoge dichtheid en hardheid van het hout, wat het uitermate geschikt maakt voor diverse bouwprojecten. Door de langzame groei hebben hardhoutsoorten een hoge dichtheid en zijn ze van nature bestand tegen weer en wind. Het wordt vaak gebruikt voor buitentoepassingen vanwege zijn natuurlijke weerstand tegen insecten, schimmels en rot.

Toepassingen

Hardhout wordt veel gebruikt voor buitentoepassingen vanwege zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Denk hierbij aan toepassingen zoals terrassen, schuttingen, vlonders, tuinmeubelen, gevelbekleding en nog veel meer. Door zijn natuurlijke uitstraling en lange levensduur is hardhout een populaire keuze voor zowel particuliere als professionele projecten.

Voordelen van hardhout

 • Duurzaamheid: Hardhout staat bekend om zijn lange levensduur, waardoor het een uitstekende keuze is voor constructies die lang mee moeten gaan.
 • Natuurlijke schoonheid: Hardhout heeft vaak een prachtige, rijke textuur en kleur, waardoor het een esthetisch aantrekkelijke optie is voor allerlei projecten.
 • Weerbestendigheid: Vanwege zijn natuurlijke eigenschappen is hardhout bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het ideaal is voor buitentoepassingen zoals terrassen, schuttingen en tuinmeubilair.

Hardhout soorten

Bij Bouwmaat bieden we een diverse selectie hardhoutsoorten aan, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Ons assortiment omvat onder andere Bangkirai (ook wel Bankirai genoemd), Almendrillo en Azobe . Deze houtsoorten komen voornamelijk uit duurzaam beheerde bossen in Zuidoost-Azië en Afrika. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling, waardoor je altijd het juiste hardhout voor jouw project kunt vinden.

Keurmerken en duurzaamheidsklasse

Bij Bouwmaat hechten we veel waarde aan duurzaamheid en verantwoord bosbeheer. Daarom zijn veel van onze hardhoutproducten voorzien van het FSC-keurmerk, wat garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Zo kun je met een gerust hart kiezen voor hardhout van Bouwmaat, wetende dat het milieu en de kwaliteit gewaarborgd zijn.

beitsen

Hardhout behandelen

Hoewel hardhout van nature al duurzaam is, kan het behandelen ervan de levensduur verlengen en de uitstraling verbeteren. Bij Bouwmaat bieden we diverse behandelingen aan, zoals oliën, lakken en beitsen, die het hout beschermen tegen UV-straling, vocht en schimmels. Door het hout regelmatig te onderhouden, blijft het in optimale conditie en geniet je nog langer van jouw hardhouten projecten.

Waar op te letten bij het kopen van hardhout

Bij het kopen van hardhout zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:
 • Kwaliteit: Controleer altijd de kwaliteit van het hout, zoals de aanwezigheid van knoesten, scheuren of krommingen.
 • Herkomst: Let op de herkomst van het hout. Kies altijd voor hout met een FSC of PEFC keurmerk.
 • Behandeling: Overweeg of het hout behandeld moet worden met een beschermende afwerking om de levensduur te verlengen en de natuurlijke uitstraling te behouden.
Door rekening te houden met deze factoren kun je het juiste hardhout kiezen voor jouw specifieke projecten, of het nu gaat om een terras, schutting, meubelstuk of ander bouwwerk.

Hardhout online kopen of in de vestiging

Bij Bouwmaat kun je eenvoudig en snel hardhout kopen, zowel online als in onze vestigingen door heel Nederland. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment hardhouten producten, die je gemakkelijk kunt bestellen en laten bezorgen op de gewenste locatie. Liever persoonlijk advies? Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw project. Kortom, voor hoogwaardig hardhout en professioneel advies ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres.
 • dekker-header
  Het duurzame bosbeheer van Dekker Hout

  Bouwmaat maakt milieubewuste keuzes. Onze leverancier Dekker Hout levert onder andere het FSC®-gecertificeerd hout, maar ook de deurkozijncombinaties van jouw favoriete Bouwmaat-vestiging. Met eigen FSC®-gecertificeerde bossen, zagerijen, fabrieken en kantoren op vier continenten hebben ze de duurzaamheid en kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan.

  Lees meer

 • tropisch-hardhout-header
  Tropisch hardhout is niet fout

  Om meteen met de deur in huis te vallen: niet al het tropisch hardhout is onverantwoord of fout. Wanneer je tropisch hardhout gebruikt uit een duurzaam beheerd tropisch bos, zorg je er juist voor dat dit bos beschermd kan worden. Bijvoorbeeld tegen kaalkap voor oliepalm- of sojaplantages.


  Lees meer
 • hout-kopen-header
  Waar moet je aan denken als je gaat hout kopen?

  Hout is prachtig materiaal om mee te werken. Als vakman weet je dat. Je bouwt ermee, je construeert ermee en je timmert ermee af. Hout is veelzijdig en verkrijgbaar in vele soorten en maten. Waar moet je bij hout kopen op letten?
  We zetten hier een aantal tips op een rijtje voor wanneer jij gaat hout kopen.

  Lees meer