Ladders kopen

Ladders zijn essentiële hulpmiddelen voor professionele bouwers. Wanneer je werkt aan een herstel-, renovatie- of onderhoudsproject is het kiezen van de juiste ladder cruciaal voor jouw veiligheid en efficiëntie. Bij Bouwmaat vind je verschillende soorten ladders van het merk Altrex. Denk hierbij aan telescoopladders, opsteekladders, reformladders, kooiladders en vouwladders. Daarnaast informeren we je graag over waar je op moet letten bij het kopen van een ladder.

7 resultaten

Altrex Telescoopladder 1x13 smartup

709618

2 Bezorgvoorraad info

€ 265,73 excl BTW

Altrex Atlantis Reformladder ATR 3077 aluminium 3x12 treden

578158

0 Bezorgvoorraad info

€ 505,93 excl BTW

Altrex Nevada Opsteekladder NZO 2063 aluminium 2x12 treden

574281

0 Bezorgvoorraad info

€ 452,73 excl BTW

Telesteps Combi Line combinatieladder 2,3 meter

794245

1 Bezorgvoorraad info

€ 344,70 excl BTW

Altrex Teleprof Vouwladder 4x4 treden

556578

€ 484,12 excl BTW

Altrex Varitrex-Prof Vouwladder Prof aluminium 4x3 treden inclusief platform

445978

€ 366,43 excl BTW

Altrex TL Smart Up Pro 1x13

711539

€ 488,00 excl BTW

Soorten ladders

Er zijn verschillende soorten ladders beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen. Wij zetten de meest voorkomende typen ladders voor je op een rij.

Enkele ladders

Enkele ladders zijn eenvoudige, rechte ladders die ideaal zijn voor eenvoudige taken zoals het vervangen van een lamp of het schilderen van een muur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder aluminium en hout, en zijn meestal lichtgewicht en draagbaar.

Dubbele ladders

Dubbele ladders, ook wel A-frames genoemd, zijn ladders die aan beide zijden zijn voorzien van sporten, waardoor ze stabiel en veelzijdig zijn. Ze zijn ideaal voor taken waarbij je hoger moet reiken, zoals het snoeien van bomen of het reinigen van dakgoten.

Telescopische ladders

Telescopische ladders zijn innovatieve ladders die kunnen worden uitgeschoven tot verschillende lengtes, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gebruik in beperkte ruimtes of voor transport. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht aluminium en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Opvouwbare ladders

Opvouwbare ladders zijn compacte ladders die kunnen worden ingeklapt voor gemakkelijke opslag en transport. Ze zijn ideaal voor gebruik in kleine ruimtes of voor mensen die behoefte hebben aan een draagbare optie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ladder?

Bij het kopen van een ladder zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Hoogte

Het is essentieel om een ladder te kiezen die voldoende hoog is voor de taak die je wilt uitvoeren. Meet de hoogte van het werkgebied zorgvuldig op voordat je een ladder aanschaft om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor jouw behoeften.

Gewichtscapaciteit

Controleer altijd de gewichtscapaciteit van een ladder voordat je deze gebruikt. Overbelasting van een ladder kan leiden tot gevaarlijke situaties en letsel veroorzaken. Kies een ladder die voldoende gewicht kan dragen voor jou en jouw gereedschap.

Materiaal

Ladders zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder aluminium, hout en glasvezel. Overweeg het materiaal zorgvuldig op basis van jouw specifieke behoeften en de omgeving waarin je de ladder zult gebruiken. Aluminium ladders zijn bijvoorbeeld lichtgewicht en duurzaam, terwijl houten ladders een natuurlijke uitstraling hebben en geschikt zijn voor gebruik binnenshuis.

Veilig gebruiken van een ladder

Het is belangrijk om altijd de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van een ladder om letsel te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de ladder op een vlakke ondergrond staat en stevig is vergrendeld voordat je hem beklimt.
  • Gebruik altijd drie punten van contact (bijvoorbeeld twee handen en een voet of twee voeten en een hand) tijdens het beklimmen en afdalen van de ladder.
  • Draag geschikte schoenen met een goede grip om het risico op uitglijden te verminderen.
  • Vermijd het beklimmen van de bovenste drie sporten van een ladder, tenzij deze specifiek is ontworpen voor dit doel.
Door deze tips te volgen en de juiste ladder te kiezen voor jouw behoeften, kun je veilig en efficiënt werken aan elke klus.

Ladder online bestellen of kopen in de vestiging

Heb jij de ladder gevonden die past bij jouw klussen? Een ladder bestellen doe je eenvoudig online op Bouwmaat.nl of koop jouw ladder in een vestiging bij jou in de buurt. Heb je nog vragen over welke ladder het meest geschikt is voor jouw type klussen? Stel je vragen gerust in de vestiging. Onze medewerkers informeren je graag.