Buisisolatie online kopen bij Bouwmaat

Energie besparen, wie wil dat nou niet? Buisisolatie zorgt ervoor dat je heel eenvoudig energie kunt besparen. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van woningisolatie.

6 resultaten

NMC Noma Easy Buisisolatie polyethyleen 1,5 cm wanddikte 1,3 cm grijs 1 meter

570589
83 Bezorgvoorraad

€ 0,98 excl BTW

NMC Noma Easy Buisisolatie polyethyleen 2,2 cm wanddikte 1,3 cm grijs 1 meter

570590
85 Bezorgvoorraad

€ 1,49 excl BTW

NMC Noma Easy Buisisolatie zelfklevend polyethyleen 1,5 cm/1,3 cm grijs 1 meter

570583
63 Bezorgvoorraad

€ 2,79 excl BTW

NMC Noma Easy Buisisolatie zelfklevend polyethyleen 2,2 cm /1,3 cm grijs 1 meter

570584
80 Bezorgvoorraad

€ 3,30 excl BTW

NMC Noma Easy Buisisolatie polyethyleen 2,8 cm wanddikte 1,3 cm grijs 1 meter

570591
88 Bezorgvoorraad

€ 1,59 excl BTW

NMC Noma Easy Buisisolatie zelfklevend polyethyleen 2,8 cm/1,3 cm grijs 1 meter

570585
81 Bezorgvoorraad

€ 3,40 excl BTW

Energie besparen, wie wil dat nou niet? Buisisolatie zorgt ervoor dat je heel eenvoudig energie kunt besparen. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van woningisolatie.

Via leidingen van koper, staal of aluminium gaat veel warmte verloren. Een niet geïsoleerde leiding geeft warm water af aan ruimtes die je niet wilt verwarmen als het niet nodig is. Denk hierbij aan loze ruimtes op zolder, achter schotten of in een kruipruimte. In een kruipruimte zijn het meestal cv-leidingen die door niet-verwarmde ruimtes lopen. Cv-leidingen isoleren met buisisolatie (verwarmingsbuizen isoleren) voorkomt warmteverlies en hierdoor bespaar je op stookkosten.

De dikte van buisisolatie voor energiebesparing kan variëren, uiteraard is het afhankelijk van de grote van de buis. In iedere woning liggen er vele meters aan verwarmingsbuizen. Om het beste besparingsresultaat te verkrijgen is het goed om een aantal meters buis te isoleren. Isolatie voor buizen is makkelijk te installeren en te verkrijgen. Je klemt de isolatie die in de vestiging of online kunt kopen simpel vast om de buis. Zo heb je de isolatie van verwarmingsbuizen snel en eenvoudig geregeld!


Afmetingen

Buisisolatie is in verschillende afmetingen te verkrijgen en is eenvoudig toe te passen. De isolatie is vaak gemaakt van flexibel kunststof materiaal en bevat een inkeping over de lengte van de buis. Let wel op dat je de inkeping goed afsluit en dichtplakt voor optimaal resultaat.

Welke afmetingen zijn er?

 • 15 mm
 • 22 mm
 • 50 mm
 • 100 mm
 • 110 mm

Kortom buisisolatie 22mm of buisisolatie 110mm nodig? Bij Bouwmaat vind je het materiaal om leidingen te isoleren in elke gewenste afmeting.


BuisisolatieToepassingen buisisolatie

Buisisolatie heeft verschillende toepassingen.

Warmteverlies voorkomen: leidingen isoleren

Als eerste toepassing nog even het eerdergenoemde isoleren van leidingen zodat er geen warmte verloren gaat in ruimtes die niet verwarmd hoeven te worden.

Water op temperatuur houden

Een andere reden voor het toepassen van buisisolatie is dat het water in de leidingen beter op temperatuur blijft, waterleiding isoleren. De isolatie houdt de warmte in de buis. Warm water buizen isoleren, dit merk je vooral wanneer je in de keuken of badkamer warm water nodig hebt. Met buisisolatie is de wachttijd voor warm water aanzienlijk korter dan wanneer de buizen niet geïsoleerd zijn.

Beschermen tegen kou

Daarnaast is het belangrijk om de leidingen te beschermen tegen kou. Denk hierbij aan waterleidingen die op een plaats gelegd zijn waar ze mogelijk kunnen bevriezen. Bijvoorbeeld in slecht geïsoleerde huizen en/of vlak onder de vloer. Ook een waterleiding in de kruipruimte isoleren is veelvoorkomend.

Voorkomen van condensatie

Een andere toepassing is om condensatie te voorkomen. Condensatie ontstaat als warme lucht in aanraking komt met een koud materiaal. De warme lucht koelt af en slaat neer op het koude materiaal. Is het leidingwerk niet voorzien van isolatie, dan ontstaan er druppels op de buizen. Deze druppels kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de constructie van de woning. De condens kan bijvoorbeeld op de plafondelementen druppelen en vochtkringen veroorzaken. Of neerslaan op meubilair of elektronische apparatuur.

Verminderen tikkende buizen

Een toepassing waar je misschien niet zo snel aan denkt is het isoleren omdat je last hebt van tikkende buizen. Tikkende verwarmingsleidingen ontstaat namelijk vaak door het opwarmen of afkoelen van de leidingen. De buisisolatie houdt de warmte in de buis waardoor het wisselen tussen opwarmen en afkoelen wordt voorkomen. Helpt isolatiemateriaal voor verwarmingsbuizen niet, probeer dan de verwarming eens te ontluchten.

Buisisolatie buiten

Men gebruikt buisisolatie voornamelijk voor binnen. Maar houd in gedachte dat je met de juiste isolatie niet alleen energie bespaart, het helpt ook bevriezing te voorkomen en biedt een bescherming tegen mechanische schade. Zo wordt buisisolatie voor buiten ook vaak toegepast.

Verwarming: cv buis isolatie

We weten allemaal dat de cv, of voluit centrale verwarmingsketel, het onderdeel is van een centrale verwarmingsinstallatie dat voor warm water zorgt waarmee de ruimtes in een pand verwarmd worden. Maar hoe behoud je die warmte en houd je de temperatuur op pijl zonder enorme kosten te maken? Het antwoord is cv buis isolatie. Bij een hoge temperatuur maak je gebruik van hittebestendige buisisolatie om de warmte niet verloren te laten gaan.


Buisisolatie zelfklevendMateriaal buisisolatie

Buisisolatie materialen komen in een grote verscheidenheid van vormen. Bij Bouwmaat verkopen we voornamelijk polyethyleen. Zorg ervoor dat je hierbij gebruik maakt van de speciale tape voor bevestiging tussen de verschillende buizen.

Polyethyleen

Polyethyleen is een flexibele kunststof geschuimd isolatiemateriaal dat in het algemeen wordt gebruikt voor het bevriezen van water voor huishoudelijk aanvoerleidingen te voorkomen en om warmteverlies van de verwarming leidingen te verminderen.

Polyethyleen buizen heb je in twee varianten:

 • Zelfklevend
 • Te verwerken met lijm

Tip: wikkel de naden goed om met isolatietape. Zorg er hierbij voor dat alle naden goed gesloten zijn.


Buisisolatie aanbrengen

In het assortiment bij Bouwmaat vind je buisisolatie van NMC Noma Easy. Deze isolatie bestaat uit schuim met een gesloten celstructuur op basis van grijsgekleurde polyethyleen. Voor het aanbrengen van buisisolatie volg je de volgende stappen:

 1. Het juiste formaat:
  Kies aan de hand van de diameter van de buis het juiste formaat isolatie.
 2. Zelfklevend of niet?
  Kies of je een zelfklevend sluitsysteem in de lengtenaad wilt.
 3. Schoonmaken en meten:
  Maak de buizen goed schoon en meet met een meetlat hoeveel van het isolatiemateriaal je nodig hebt. Houd rekening met meer materiaal in eventuele bochten.
 4. Buisisolatie aanbrengen:
  Snijd de isolatie af op de juiste lengte en plaats deze om de leiding. Wanneer er geen zelfklevend sluitsysteem op de isolatie zit, gebruik dan tape.
 5. Bijzondere situaties:
  Zitten er bochten in de leidingen die je gaat isoleren? Maak dan incisies in het materiaal om het de bocht om te kunnen buigen. Sluit naden vervolgens wel goed af.

  Zitten er heel veel leidingen dicht bij elkaar? Dan kan het ook een optie zijn om meerdere leidingen tegelijk te isoleren met steenwol of glaswol.

Meer tips en inspiratie nodig?

Op alles.bouwmaat.nl vind je handige tips, inspiratie en stappenplannen, zo ook over isolatie. Weet jij bijvoorbeeld wanneer je welk isolatiemateriaal nodig hebt? Of wat budgetoplossingen kunnen zijn voor isolatie? Wij leggen het je allemaal uit!

Lees hier alles over isolatie.


Buisisolatie prijs

Bij Bouwmaat vind je buisisolatie met een uistekende prijs-kwaliteit verhouding. Zo vind je bij Bouwmaat al buisisolatie vanaf €0,66 excl. BTW.


Persoonlijk advies nodig?

Wil je meer weten over buisisolatie? Of heb je een isolatieklus en weet je niet zeker of je een isolatiebuis nodig hebt of welke je het beste kunt gebruiken voor jouw klus? Kom gerust langs in een vestiging bij jou in de buurt. Wij helpen je graag.