SaniFIT: Een passende oplossing voor elke installatieklus

Het merk SaniFIT omvat een uitgebreid assortiment van installatiematerialen voor de vakman, aannemer en de professionele installateur. Op het gebied van Ventilatie, Verwarming en Sanitair biedt SaniFIT een passende en voordelige oplossing voor elke installatieklus. SaniFIT producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen, worden geproduceerd volgens de geldende Europese normen en zijn voorzien van de benodigde keurmerken zoals CE-keur, KIWA, KOMO en GASTEC QA. Op deze manier ben je verzekerd van een hoogwaardige, deskundige en veilige installatie.

365 resultaten

Wastafeldraadstift

513737

16 Bezorgvoorraad info

€ 3,64 excl BTW

SaniFit Spiraalbuis steekverbinding 125 SV

585338

50 Bezorgvoorraad info

€ 6,30 excl BTW

SaniFit Spiraalbuis steekverbinding flens 125mm

751554

17 Bezorgvoorraad info

€ 3,63 excl BTW

CV-buisrozet 15 mm 4 stuks

508412

12 Bezorgvoorraad info

€ 2,80 excl BTW

SaniFit Spiraalbuis steekverbinding flens 100mm

585336

5 Bezorgvoorraad info

€ 4,12 excl BTW

SaniFit Spiraalbuis geperste bocht 90° 100 GB

585342

5 Bezorgvoorraad info

€ 7,58 excl BTW

SaniFit Spiraalbuis geperste verloopstuk 100x125 GV

585346

2 Bezorgvoorraad info

€ 10,39 excl BTW

Fonteindraadstift

510498

3 Bezorgvoorraad info

€ 4,96 excl BTW

SaniFit Spiraalbuis 1-puntsbeugel 125 BS 4pp

585335

7 Bezorgvoorraad info

€ 3,00 excl BTW

Ontluchtingssleutel, 4 stuks

510129

5 Bezorgvoorraad info

€ 2,64 excl BTW

Abu Afvoerbeluchter 50 mm

508714

7 Bezorgvoorraad info

€ 10,52 excl BTW

SaniFit Spiraalbuis 100/0,4mm 3 meter

585347

11 Bezorgvoorraad info

€ 26,27 excl BTW

Het merk SaniFIT omvat een uitgebreid assortiment van installatiematerialen voor de vakman, aannemer en de professionele installateur. Op het gebied van Ventilatie, Verwarming en Sanitair biedt SaniFIT een passende en voordelige oplossing voor elke installatieklus. SaniFIT producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen, worden geproduceerd volgens de geldende Europese normen en zijn voorzien van de benodigde keurmerken zoals CE-keur, KIWA, KOMO en GASTEC QA. Op deze manier ben je verzekerd van een hoogwaardige, deskundige en veilige installatie.

Kortom, met SaniFIT heb je altijd een passende oplossing voor elke installatieklus.

De voordelen van SaniFIT installatiemateriaal:

 • Uitgebreid assortiment
 • Installatiemateriaal, speciaal voor de professionele installateur
 • Herkenbare verpakking per productserie en -toepassing
 • Direct uit voorraad leverbaar
 • Voordelig alternatief en betaalbaar installatiemateriaal

Een greep uit het SaniFIT assortiment

Bij Bouwmaat ben je aan het juiste adres voor de aanschaf van producten uit het SaniFIT assortiment. Voor de onderstaande productseries kun je bij Bouwmaat terecht:

Ventilatie

 • Ventilatoren
 • Ventilatie Roosters
 • Luchtventielen
 • Ventilatie Buizen: Kunststof rechthoekig (vlakkanaal) of rond, Spiraalbuizen
 • Flexibele Ventilatie Buizen en Slangen

Verwarming en Sanitair

 • Radiatorkranen, thermostaatknoppen en radiator toebehoren
 • Gaskranen en Gasslangen
 • Knelfittingen, Draadfittingen en Soldeerfittingen
 • Tyleen PE buizen en fittingen
 • Bevestigingsmateriaal
 • Technisch kranen: Kogelkranen, Tapkranen en (hoek)stopkranen
 • Kraantoebehoren en –onderdelen
 • Afvoertoebehoren en afdichtingsringen
 • WC- en Toilet toebehoren
 • Wasmachine slangen, -kranen en -aansluitmaterialen

Ventilatoren

SaniFIT Ventilatie - VentilatorSaniFIT ventilatoren worden toegepast voor de luchtafvoer in vochtige ruimtes. Alle modellen zoals een Basis-uitvoering, extra stille ventilator en Design-uitvoeringen zijn voorzien van een kogel gelagerde motor. In de meest voorkomende maatvoeringen 100, 125 en 150 mm bestaat de keuze uit een standaard aan/uit uitvoering, of extra specificaties zoals een timer en/of vochtsensor functie. Het assortiment omvat tevens een centrifugaal ventilator en een aantal buisventilatoren, welke zorgen voor extra capaciteit in de luchtafvoer. SaniFit ventilatoren worden geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en hebben een garantietermijn van 5 jaar.

Spiraalbuis Luchtkanalen

SaniFIT Spiraalbuis - BuisSpiraalbuizen worden ook wel spiralobuizen of stalen ventilatiebuizen genoemd. Deze gegalvaniseerde spiraalbuizen worden gebruikt bij de installatie van luchttoevoer en -afvoer over langere afstanden. Vaak is er hierbij sprake van ingebouwde ventilatie kanalen. Het assortiment omvat buizen en hulpstukken in de diameters 100, 125 en 150 mm. De hulp-/verbindingsstukken zijn voorzien van een rubberen flens, voor een luchtdichte afsluiting (klasse D / +2000 Pa - EN 12237). De buisdikte is 0,4 mm en kan toegepast worden tot een maximale temperatuur van 200C. Het aanbod hulpstukken bestaat uit diverse bochten 45 en 90, T-stukken, Verloopstukken, Terugslagkleppen en ophangbeugels.

Vlakkanaal Luchtkanalen

SaniFIT vlakkanaal systeemDeze kunststof luchtkanalen worden gebruikt als ventilatiesysteem voor luchttoevoer en -afvoer. Door de compacte vormgeving worden de PVC vlakkanalen vaak toegepast als inbouw oplossing, bijvoorbeeld boven keukenkastjes, maar ook om een afzuigkap aan te sluiten op een afvoerkanaal. Het systeem bestaat uit kanalen van 110x55 mm en 220x55 mm, waarbij de 110 mm variant eenvoudig samengevoegd kan worden tot 220 mm. Door de rechthoekige vormen zijn deze makkelijker te verken dan een ronde buis. Het SaniFIT vlakkanaal assortiment omvat diverse bocht- en overgangsstukken, kanaalverbinders, muurroosters, ophangbeugels. De verbindingen dienen afgedicht te worden met het bijbehorende SaniFIT vlakkanaal afdichtingstape. De producten zijn bestand tegen een temperatuur van maximaal 80ºC en hierdoor geschikt voor diverse ventilatie- en luchtafvoer toepassingen.

Flexibele ventilatie buizen

De flexbuizen voor ventilatie zijn beschikbaar in verschillende diameters en lengtes, voor uiteenlopende toepassingen. Er wordt een onderscheid gemaakt in 3 uitvoeringen:

 • SaniFIT Flexibele buis - PVCPVC:
  De flexibele witte pvc-buis wordt onder meer gebruikt voor de luchttoevoer en -afvoer van ventilatiesystemen en wasdrogers. Je sluit de buis aan op de slangaansluiting van bijvoorbeeld de wasdroger en legt de slang naar buiten. Op die manier zorgt de pvc-buis voor de aanvoer van frisse lucht en de afvoer van vochtige lucht. De buis is bestand tegen temperaturen van -10°C tot +80°C.
 • SaniFIT Flexibele buis - Alu-ProAlu Pro:
  Flexibele aluminium buis welke wordt gebruikt voor luchttoevoer en -afvoer van ventilatiesystemen, wasdrogers en afzuigkappen. Deze buis is bestand tegen temperaturen van -30°C tot +250°C. Het aluminium materiaal heeft een dikte van 100 mµ (micron) en is bestand tegen een druk van 2000 pa (Pascal).
 • SaniFIT Flexibele buis - Alu-PVCAlu/PVC:
  De flexibele aluminium/pvc-buis wordt onder meer gebruikt voor luchttoevoer en -afvoer van ventilatiesystemen, wasdrogers en afzuigkappen. De buis is bestand tegen temperaturen van -30°C tot +110°C.

Ventilatieroosters en -ventielen

SaniFIT Ventilatie - RoosterBij Bouwmaat kun je terecht voor een uitgebreid assortiment roosters en ventielen voor ventilatie toepassingen. De lucht-/afzuigventielen zijn beschikbaar in kunststof, stalen en RVS uitvoeringen in de diameters 100mm, 125mm en 150mm. De luchtventielen zijn eenvoudig traploos instelbaar d.m.v. een schroef. Voor roosters kun je onder andere kiezen uit schoepenrooster, meubel/deurroosters, spouwmuur- en overdrukroosters. De overdrukroosters zijn leverbaar in een uitvoering met lamellen, of in de vorm van een bol of kap, zowel in een kunststof als een hoogwaardig RVS model.

Bevestigingsmaterialen voor leidingwerk

Heb je een klus, waarbij het leidingwerk op professionele wijze gemonteerd moet worden? Kies dan voor de SaniFIT dubbele CV-beugels mét of zonder geluiddempende inlage, in de diameters 15mm of 22mm. Daarnaast bieden de kunststof klemzadels en ophangbeugels de juist oplossing voor het veilig en snel monteren van het leidingwerk. Met behulp van de universele kunststof, antraciet of chromen buisrozetten maak je een nette afwerking van de buisdoorvoer door wand, vloer of plafond.

Draad-, Soldeer en Knelfittingen

SaniFIT - KnelfittingOok voor fittingwerk ben je met SaniFIT aan het juiste adres bij Bouwmaat. Of je nu kiest voor een installatie en buisverbindingen met Draad-, Soldeer- of Knelfittingen, de hoge kwaliteit staat garant voor een veilige installatie. De soldeer- en knelfittingen kunnen naast drinkwater en verwarming toepassingen, ook worden gebruikt in gasinstallaties. Deze fittingen zijn voorzien van het KIWA en GASTEC QA keurmerk.

PE Tyleen buizen en fittingen

SaniFIT PE Tyleen - BuisTyleen buizen en koppelingen worden toegepast bij een tijdelijke of permanente koud waterleiding. Het is geschikt voor het aansluiten van een tapkraan of beregeningssysteem in de tuin. De zwarte, flexibele tyleen buis wordt geleverd op rollen van 10 en 50 meter, in de diameters 16mm en 25mm. De buis is te gebruiken i.c.m. met kunststof tyleen fittingen. De tyleen buis is niet zuurstofdicht en mag daarom niet voor warmwater gebruikt worden, i.v.m. bacterievorming. Indien een permanente koudwaterleiding voor de tuin wordt aangelegd met tyleen buis, plaats dan een keerklep of terugstroombeveiliging in de waterleiding, zodat vuilwater niet kan terugstromen in het drinkwaterleidingnet

Radiatorkranen en -toebehoren

SaniFIT RadiatorkraanVoor het installeren en aansluiten van paneel-, handdoek- en designradiatoren kies je voor de aansluitmaterialen van SaniFIT. Het assortiment bestaat uit een serie handbediende en thermostatische radiatorkranen met universele M30 aansluiting voor de thermostaatknop. Door gebruik te maken van H-blokken of de draaibare zij-onderblokken, kunnen de leidingen netjes worden weggewerkt in de vloer of wand. De aansluitkoppelingen, radiatorbevestigingssets, ontluchtings-/blindstoppen en ontluchtingssleuteltjes maken het assortiment compleet.

Afvoer toebehoren en afdichtingsringen

Voor het aansluiten van sifons en waterafvoer biedt SaniFIT diverse oplossingen voor wastafels, gootstenen en spoelbakken. Denk hierbij aan afvoerpluggen, plugstoppen en sifonrozetten. Met een selectie van de meest gebruikte gummiringen, fiberringen en kraanschijfjes heb je altijd de juiste afdichtingsring bij de hand voor sanitaire toepassingen.